Slechtweer regelement

Tijdens abnormale weer- en wegengesteldheid dienen vastgestelde wedstrijden gespeeld te worden als openbaar vervoer mogelijk is. Als er een negatief reisadvies is gegevens op (regionale) radio en televisie en de wedstrijdplaats is niet met openbaar vervoer te bereiken, dan kan de vereniging contact opnemen met de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd in verband met de weersomstandigheden niet door kan gaan.

De thuisspelende vereniging waarschuwt dan de scheidsrechter en de accommodatie. Voor een aangestelde bondsscheidsrechter dient men contact op te nemen met de contactpersonen hieronder.

Bij het inzenden van de wedstrijdformulieren dienen beide verenigingen aan de achterzijde aan te geven dat de wedstrijd geen doorgang heeft gevonden, en hierbij de reden van het niet doorgaan vermelden. 
De wedstrijd zal als niet gespeeld aangemerkt worden. Indien bij Senioren, A- en B-jeugd teams in verband met de promotie/degradatieregeling de rangschikking het noodzakelijk maakt, zal de wedstrijd opnieuw worden vastgesteld. 

Bij uitzonderlijke weersomstandigheden kan het NHV het totale programma aflasten. De verenigingen behoeven dan niet de wedstrijdformulieren op te sturen.

Het NHV zal controleren of er juist is gehandeld. Bij niet juist handelen of bij niet-melden en niet-spelen van de wedstrijd wordt het team als niet te zijn opgekomen beschouwd en wordt hiervoor de geldende boeteregeling toegepast.

Bij vragen met betrekking tot de regionale competitie kun je contact opnemen met het contactpersoon namens het NHV voor de afdeling Noord-Holland-Noord:

Mevr. A. Kager
Tel. 0224-533018